Az ételallergiák és ételintoleranciák tárgyköre a korszerű orvostudomány legnagyobb talányai közé tartozik. Sok esetben a folyamatok tünetmentesen, „csendesen” zajlanak a szervezetben, különösen az ételintoleranciák esetében.
Tóth Gábor: Kiút az allergiából című könyve nem orvosi vagy dietétikai szakkönyv.
Az ételek okozta allergiák és intoleranciák mellett természetesen a légzőszervi és keresztallergiák, valamint más, kapcsolódó területek (pl. a nikkel, a latex, a napfény stb.) is helyet kaptak a kötetben. Az egészségvédő táplálkozás és a légzőszervi, illetve ételallergiák összefüggései sok érdekességet és újdonságot tartogathatnak az olvasók számára, amelyeket számtalan konkrét tanács egészít ki.A kötet az egészségtudatos táplálkozás és életvitel, valamint a reformszemlélet oldaláról közelíti a témákat, néven nevezve az okokat, egyben felvonultatva az újabb szakirodalmi adatokat.
Tóth Gábor – Bio Gabi: Kiút az allergiából című könyve azt az igényt igyekszik kielégíteni, amely az egyénre szabott táplálkozásra, a természetes gyógymódokra és a lelki egyensúlyra is hangsúlyt helyez.
Néhány téma a Tóth Gábor: Kiút az allergiából könyvből: