Leírás és Paraméterek
A kendermag hosszú évezredek óta számos jótékony hatásáról ismert. Magas fehérjetartalma (25-30%) miatt igen kedvelt a kevés húst fogyasztók és a vegetáriánusok körében. Magas rosttartalmának (35%) köszönhetően enyhe béltisztító hatással bír, segíti az emésztést. Tetszőlegesen ízesíthető és ételekhez, pirítósra tehető.
A kendermagkrémben lévő ásványi anyagokkal könnyen pótolhatjuk szükségletünket: magas a cink-, magnézium-, kálium-, kalcium-, kén-, vas- és foszfortartalma. A benne található Omega-3 és -6 esszenciális zsírsavak hozzájárulnak a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, gyorsítják a zsíranyagcserét, védik az érfalakat, valamint csökkenthetik a cukorbetegség és a trombózis kialakulásának esélyét.
A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
Gyártó | Virgin Oil Press kft |
Származási hely | Magyarország |
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
100% hidegen sajtolás során keletkezett kendermagolaj-iszap
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 2856 kJ | 692 kcal |
Zsír | 66,12 g |
- amelyből telített zsírsavak | 6,57 g |
Szénhidrát | 2,2 g |
- amelyből cukrok | 0,9 g |
Fehérje | 21,33 g |
Só | <0,03 g |