Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | n/a kJ | n/a kcal |
Zsír | n/a g |
- amelyből telített zsírsavak | n/a g |
Szénhidrát | n/a g |
- amelyből cukrok | n/a g |
Fehérje | n/a g |
Só | n/a g |
A Netamin Kurkumin FORTE magas hatóanyag-tartalommal és kiemelten jó biológiai hasznosulással rendelkezik. A napi adagban (1 kapszula) 300 mg 95% kurkuminra standardizált kurkuma-kivonat található, kiegészítve piperinnel és gyömbérrel.
Mit jelent az, hogy standardizált kivonat?
A standardizáció azt jelenti, hogy az adott hatóanyag mennyisége mindig garantált és ellenőrzött. A sima kurkuma porok kb. 3% aktív hatóanyagot, azaz kurkumint tartalmaznak. A Netamin Kurkumin FORTE 95% kurkuminra standardizált, vagyis állandóan 95%-os a hatóanyag tartalma.
Miért érdekes az, hogy a Netamin Kurkumin Forte piperint és gyömbért is tartalmaz?
A Netamin Kurkumin FORTE piperint (feketebors-kivonatot) és gyömbért is tartalmaz, melyekkel a kurkumin bizonyítottan szinergiában hat.
Vizsgálatok szerint a feketeborsban lévő piperin drámai módon, akár 2000 százalékkal képes növelni a kurkumin biológiai hasznosulását.1
A gyömbér a kurkumával egy családba tartozó gyógynövény. Csípős hatóanyagai, a gingerolok szintén fokozzák a kurkumin felszívódását a feketebors-kivonathoz hasonlóan. 2-3-4
Egyéb információk a termékről:
Figyelmeztetések a termék szedésével kapcsolatban:
A készítmény fogyasztása várandósoknak és szoptatós anyáknak nem ajánlott.
Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt.
Véralvadást gátló gyógyszereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát.
Terhesség alatt nem szedhető az esetleges méhösszehúzó hatása miatt.
Hatóanyag-tartalom:
Hatóanyag |
A napi adag tartalmaz |
Kurkuma-kivonat – 95% standardizált kivonat (Curcuma Longa L. gyökértörzsből) - ebből kurkumin |
232 mg
220 mg |
Gyömbér (Zingiber Officinale) |
100 mg |
Feketebors-kivonat – 95% standardizált kivonat (Piper Nigrum) - ebből piperin |
5 mg
4,75 mg |
Adagolás:
Felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés előtt, vagy közben.
Hivatkozások:
1 Shoba G, et al. Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med. 1998 May;64(4):353-6.
2 Ravindran, P. N. Turmeric - The Golden Spice of Life. [ed.] P. N. Ravindran, K. Nirmal Babu and K. Sivaraman
3 Turmeric: The Genus Curcuma. Boca Raton: CRC Press: Taylor & Francis Group, LLC, 2007, 1, pp. 1-14. ISBN-13: 978-0-8493-7034-2.
4 Tatiraju DV, Bagade VB, Karambelkar PJ, Jadhav VM, Kadam V. Natural Bioenhancers: An overview. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 2013; 2(3): 55-6
Kurkuma-kivonat (kurkuma gyökértörzsből), hidroxipropil-metil-cellulóz (kapszula), gyömbér őrlemény, feketebors-kivonat.