Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a weboldal működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
Homoktövishús-őrlemény

Homoktövishús-őrlemény

Akció
10% kedvezmény
1 500 Ft 1 350 Ft
Raktáron
Kosárba
Márka: E-free City
Légy Te az első véleményező
A homoktövis „titka” a benne lévő, legalább 190 biológiailag aktív anyag szinergenciája, vagyis egymást erősítő hatása. A szakirodalmak szerint megtalálhatók a bogyókban a karotinoidok, az A-vitamin előanyagai, amelyek önmagukban is elsődleges antioxidánsok. Ezeken felül a B-vitamincsalád tagjai is jelen vannak a termésben: a B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz.

Hasznos

  • Gyártó: E-free City
  • Származási hely: Magyarország
  • Kiszerelés: 250g

A homoktövist (Hippophae rhamnoides) igen régóta gyógyhatású növényként tartják számon Ázsiában és Európában. A táplálkozástudomány fejlődésével párhuzamosan a homoktövisben lévő értékes anyagokat is egyre komolyabban vizsgálják napjainkban. A kutatási eredmények szinte várakozáson felüli jótékony hatásokról számoltak be, így bevezették például az űrhajósok étrendjébe is a homoktövis különböző vegyületeit, roboráló és immunerősítő hatása miatt.

            Igen gazdag növényi szerves savakban (almasav, ecetsav, stb), és számos értékes fitokemikáliát is hordoz. Ez utóbbiak közé tartozik a xantofill, a kriptoxantin, az antociánok, a kvercetinglikozidák, a flavonoidok, a mannit, az arabináz, a ramnóz és a zsírsavak. 

            Az ásványi anyagok közül a vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom emelhető ki. Magas vitamintartalma révén általános roboráló, fiatalító hatású. Sokan használják fogyókúrákhoz és méregtelenítő kúrákhoz, zsíroldó, májregeneráló, tisztító tulajdonsága miatt. Alkoholbetegek elvonási tüneteit hatékonyan csökkenti, ellensúlyozza, emellett hasnyálmirigy- és tüdőbetegségek esetén is előnyös a homoktövislé ivása, illetve a termés húsának bevitele. Magas antioxidáns tartalma gátolja a daganatos sejtek képződését, az immunerősítés és a vírusos fertőzések elleni védelem egyik legfőbb eszköze. Antihisztamin hatású anyagai révén segíti az allergiás panaszok visszaszorítását, nyugtató, stresszoldó hatású. Hasznos cukorbetegek számára is, színanyagtartalma miatt.

            A homoktövis gyümölcshús egyik legkiemelkedőbb hatása a fekélyek (gyomor-, nyombélfekély) gyógyításában betöltött szerepe. Említendő különleges szív-és érvédő szerepe is, a számtalan növényi színanyag, fitokemikália és vitamin összhatásaként. Rendszeresen fogyasztva véd a napfény UV sugaraitól, illetve a fizikai és szellemi erő növelésének egyik eszköze. A terméshúsban lévő esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak jelentősége is kiemelkedő, amelyek az egyéb alkotókkal együtt fejtik ki preventív hatásaikat.

            Összességében a homoktövishús általános hámsejt- és érfal erősítő, antibakteriális és gyulladásgátló hatású, gyomor - és bélnyálkahártya védő, rákellenes, keringési rendszert védő, májregeneráló hatású. Szerepet kap (egyéb anyagokkal együtt, pl. vörösszőlőmagliszt, színes gyümölcsök, stb.) a látás javításában és az agyi hajszálér-keringés javításában is. Szerves savai serkentik az emésztést, az immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok pedig általános és széles körű betegségmegelőző hatással bírnak, melyek közül valószínűleg nem mindet ismerjük jelenleg.

            Mivel a homoktövis héjában és húsában együttvéve igen komoly szinergencia (egymás hatását erősítő jelleg) jelenik meg, így előnyösebb a homoktövislé helyett a teljes gyümölcshúst elfogyasztani. Erre kínál megoldást a homoktövishús-őrlemény.

            A termék nyers homoktövisből készül, a gyümölcshús magról való leválasztásával. A leválasztott húst kíméletesen szárítják, majd őrlik és azonnal fényvédő csomagolóanyagba töltik és lezárják, így megőrizhetőek a biológiailag aktív, érzékenyebb anyagok is. Íze jellegzetes, homoktövisre emlékeztető, savanykás.

Az őrleményt általában étkezés közben fogyasztjuk, naponta 1-3 teáskanállal. Müzlihez, shake-hez, leveshez, főzelékhez adjuk. A hőhatás csökkenti értékét.

100°% homoktövis

A termékhez még nem érkezett vélemény. Véleményt írni és értékelni a terméket azon kedves regisztrált vásárlóink tudnak, akik már kipróbálták a terméket.
Balázs és Bio Gabi ajánlásával.
Az E-mentes övezet átfogó szemlélet, amely kíséri mindennapjainkat, segít az "egészséges" választásban. Természetesség, növényi és kézműves jelleg, biogazdálkodás, környezettudatosság, bőrvédelem - mindez tudományos igényességgel és gyakorlatiasan. Ez az E-mentes övezet.
tovább