Leírás és Paraméterek
A speciális, csíráztatáskor aktiválódó enzimeknek köszönhetően a lenmagot körülvevő emészthetetlen nyálkaburok lebomlik, eközben az emberi szervezet számára hasznos arabinoxylan-oligoszacharidok szabadulnak fel. A lenmagban található tápanyagok és vitaminok, a mag csíráztatott állapotában, sokkal könnyebben felhasználhatóvá válnak a szervezet számára, mint a nyugalmi állapotban lévő mag fogyasztása esetében.
Az alfa-linolénsav (ALA), mint omega-3 zsírsav, hozzájárul a vér megfelelő koleszterinszintjének fenntartásához. Pozitív hatások érhetők el napi 12 g termék (1-2 evőkanál) rendszeres bevitelét követően. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be számos biológiai folyamat során. A természetes szelén, cink, és réztartalom támogatják immunrendszerünk megfelelő működését. A cink és réz megvédi a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól. A termék a csíráztatott lenmagokban található értékes lignánt, ásványi anyagokat (foszfor, kalcium, magnézium, vas, mangán), ballasztanyagokat, arabinoxylan-oligoszaharidokat, E-, C-, B-vitaminokat és emésztést segítő enzimeket tartalmaz.
Felhasználási javaslat: Ízlés szerint önmagában vagy édes ízű ételekhez, müzlihez, joghurthoz keverhető, napi 12 g (1-2 ek) mennyiségben. Bőséges víz fogyasztása javasolt.
A gyártó üzembe gluténtartalmú élelmiszer bekerül.
Gyártó | blnce |
Származási hely | Magyarország |
Tömeg | 250 |
Összetevők és Átlagos tápértékadatok
Csíráztatott, ropogós lenmagok, almaszirup, szerves nyomelemek (cink, réz, szelén), bifidobaktériumok.
Átlagos tápértékadatok | /100 g |
---|---|
Energia | 1932 kJ | 460 kcal |
Zsír | 34,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 5,2 g |
Szénhidrát | 18,0 g |
- amelyből cukrok | 4,0 g |
Fehérje | 23,1 g |
Só | 0 g |